×

Beelddenkonderzoek

Een beelddenkonderzoek bij Eijsermans is een onderzoek dat gericht is op het evalueren van de visuele verwerkingsvaardigheden van een persoon, met name op het gebied van beelddenken. Beelddenken verwijst naar de manier waarop sommige mensen informatie verwerken en associëren door middel van mentale beelden en visuele voorstellingen, in plaats van woorden of taal.

Maak afspraak

Wat is een beelddenkonderzoek?

Tijdens een beelddenkonderzoek bij Eijsermans worden verschillende visuele vaardigheden getest, zoals ruimtelijk inzicht, visueel geheugen, visuele discriminatie en sequentieel denken. Deze tests kunnen helpen om te bepalen of iemand een sterke voorkeur heeft voor visuele informatieverwerking en of er sprake is van eventuele visuele disfuncties die het lezen, leren of andere visuele taken kunnen beïnvloeden.

Doel van dit onderzoek

Het doel van een beelddenkonderzoek is om inzicht te krijgen in de individuele visuele verwerkingsstijl van een persoon en om eventuele problemen of uitdagingen op dit gebied te identificeren. Op basis van de resultaten kunnen passende interventies, zoals visuele training of specifieke hulpmiddelen, worden aanbevolen om de visuele vaardigheden te verbeteren en het algemene visuele functioneren te optimaliseren. Onze beelddenkexpert kan met haar expertise op het gebied van visuele perceptie en verwerking dit onderzoek bij u met deskundigheid uitvoeren.